Oldalak

2022. november 1., kedd

Kutyaruha varrás - Borka csíkos kabátkája

 

A kicsi Borka csivava keverék lévén elég fázós kutyuska volt. Ezért miután túltettem magam a "nem csinálok bohócot" a kutyámból nézetemen, a hideg hónapokra vettem és varrtam is meleg rucikat neki. Úgy gondolom, ő ezt nem bánta. Életének utolsó hónapjaiban kapta ezt a csíkos kis kabátkát.

Egy nagy méretű, már nem hordott termopulcsit hasznosítottam újra. Két kutyakabát is készült belőle. Egy Borkának és egy Lolának. (Ez utóbbi elkészítését ezen a linken nézheted meg.) Borka idős korára már nem volt az a virgonc kutyus, mint fiatal korában. Így nagyon türelmesen állt a konyhaasztalon, míg újságpapírok segítségével megrajzoltam rajta a kis ruhácskája szabásmintáját.


Az ő kabátkájának elkészítéséhez a pulcsi elejét használtam fel úgy, hogy a cipzár a hátára kerüljön. Úgy gondoltam, így könnyebb lesz majd feladni az idős kutyusra a kis ruhát. A cipzár mellé egy 4 centi széles csíkot is varrtam. Ezzel kerültem el, hogy a cipzár felhúzásakor annak fogai közé becsípődjön a bundája.  

A pulcsi passzéját is felhasználtam, belekalkuláltam a két darab hátrész szabásmintájába. Ezeket úgy szabtam ki, hogy az eredeti cipzárvarrás megmaradjon, így annak bevarrását teljesen megspóroltam magamnak. A hasi részt összevarrtam a két cipzáras háttal, majd a ruhácska gallérját és az ujjait varrtam fel. 

Borka idős korára tokát eresztett, ami miatt a nyaki részt sikerült kicsit túlméreteznem. Ezért a ruha kicsit hátrább is csúszott a kutyán és kissé hosszabbnak tűnt a kelleténél. De ezen utólag már nem változtattam.

Nagyon aranyosak voltak a kis "kutyatesók" ahogy a csíkos rucijukban feszítettek séta közben. :) 

Sajnos Borkának csak néhányszor volt alkalma viselni ezt a pulcsiját. Végül ezt is Lola örökölte meg, akinek egy éven belül sikerült is belehíznia...

Hiányzik és sokszor eszembe jut a kis Yoda-fülű Bori kutyám...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése