2015. december 2., szerda

Fekete-fehér karácsonyA karácsonyt fekete-fehérben ünnepelni nagyon bevállalós, vagány dolog. A fekete, mint karácsonyi szín önmagában is nagyon ütős, ezért nem illik hozzá semmiféle extra cicoma. 
Ahhoz, hogy ez a szín igazán jól mutasson, nem mindegy, hogy milyen környezetben helyezzük el. Így a helyiség legyen egyszerűbben berendezett, lehetőleg fehér vagy semleges színű falakkal. 


Ezt a szokatlan színösszeállítást első sorban minimál stílusú lakásban tudnám elképzelni, mivel ez a lakberendezési stílus mentes minden felesleges sallangtól, az egyszerű vonalvezetés, a letisztultság a jellemzője. A karácsonyfánk lehetőleg legyen fekete színű műfenyő, vagy stilizált, mint az alábbi képeken:A fekete szín uralma által okozott Addams family hangulatot oldhatjuk egy kevés, itt-ott felbukkanó piros, ezüst, fehér vagy arany színfolttal. A fára kerülő gömbök a fekete szín ellenére sem komorak. 

Nagyon mutatós adventi kalendáriumok készíthetők a fekete és a fehér szín kombinációjával, egy kis arannyal vagy natúr színnel kiegészítve.

A végletekig leegyszerűsített adventi koszorúk sem barátságtalanok, elkészítésükhöz nulla kézügyesség épp elég.
A fekete-fehér díszekkel ékesített fa alá természetesen fekete-fehér díszcsomagolásba rejtett ajándék illik.A fekete szín az ünnepi terítéket kifejezetten elegánssá teheti. A kulcs az arányokban rejlik. 


A képek forrása: Pinterest


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése