2014. december 21., vasárnap

Kék csillag transzparenspapírbólA már korábban bemutatott piros csillaghoz hasonlóan transzparenspapírból készítettem a fenti képen látható kék csillagot is. A mintája az ablaküvegre felragasztva, a rajta átjutó fény hatására mutatkozik meg. 


A transzparenspapírból vágjuk ki 8 db egyforma méretű négyzetet. (pl.10x10 cm) Átlósan hajtsuk félbe, majd két, egymással szemközti csúcsát hajtsuk be a középvonalhoz. (2.kép) Ez után két-két szemközti, rövid oldal behajtása következik. (3.-4. kép)


Most a korábban meghajtott, rövid oldalakat hajtjuk középre (5. kép), aminek a végeredménye a 6. képen látható. Ezt a behajtást azonban most kinyitjuk és csak az alsó sarkocskát hajtjuk vissza az imént keletkezett hajtásélig. (7. kép) Ezzel el is készült a csillag egyik ága és már csak hétszer kell megismételnünk a folyamatot. :)


A csillag összeállítását egy zöld csillaggal mutatom meg. Tegyünk két apró ragasztócseppet az egyik hajtogatott papírlapra, a 8. képen látható helyekre. Helyezzünk rá egy másik papírlapot a 9. képen látható módon. A tompa csúcsukat illesszük egymásra úgy, hogy a második papírlap rövid éle (fehér vonallal jelöltem) az első papírlap középső hajtásélén legyen. Egymás után tegyük ugyanezt a többi papírlappal is, míg körbe nem érünk és össze nem áll a csillag.  


Végül pedig ugyanez a csillag pirosban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése