2014. november 14., péntek

Karácsonyi dekoráció a bura alattInternetes barangolásom során különös karácsonyi dekorációkra lettem figyelmes. A külföldi oldalakon sorra bura alá rejtett karácsonyi dekorációkra bukkantam. Felénk az ilyesmi nem szokás, így az újdonság erejével hatott rám a felfedezés. 


Az ötlet mindjárt meg is tetszett, mert az egyre szűkebb szabadidőm hatására előszeretettel csapok le olyan megoldásokra, amik elkészítése nem igényel különösen sok időt. A bura alatti kis csendélet megteremtése pedig éppen ilyen. 


Másik nagy előnye, hogy mindenki az otthon fellelhető téli, karácsonyi dekor kellékek, valamint a maga ízlése, kedvenc stílusa szerint alakíthatja ki. 


Így én is elővettem ezt a havas fenyőt ábrázoló hóemberes  gyertyát, előkerestem egy fa talapzatot, egy régi lámpaburát, egy zacskó műhót és egy színben hozzáillő szalagot.


 Az üvegbura belsejébe ragasztópisztollyal ragasztó pöttyöket nyomtam, majd még mielőtt kihűlt volna a ragasztó, jó bőven műhót szórtam bele. Így havas lett a bura belseje. Miután összeállítottam a kompozíciót, szalagot tekertem a talapzat köré, hogy eltakarjam vele a lámpabura menetes részét. 


Végül inspirációként még néhány kép, hátha neked is kedved támad a bura alatti karácsonyi csendélet megteremtésére:
 

Képek forrása: Pinterest

1 megjegyzés: