2014. augusztus 9., szombat

A táblafesték sokoldalúságaA táblafesték ma már nem csak iskolatáblákra való. Az otthonunkban is sokféle módon bevethetjük, kihasználva a krétával megírható, majd könnyen letörölhető felület előnyeit. 


Emlékszem, mikor kisgyerekként megszállt az alkotási vágy, színes ceruzával, vagy filctollal estem neki a puszta falnak, a bútoroknak... Ha lett volna egy kis fal-darabka, amin büntetlenül alkothatok... édesanyám is boldogabb lett volna. 


A táblafesték felnőttként is hasznosnak bizonyul. Felhasználhatjuk a család heti programjának megtervezésében, ha újra írható falinaptárként alkalmazzuk.


A hűtőre festve felírhatjuk rá, a bevásárolni valók listáját, írhatunk rá rövid emlékeztetőket vagy üzenhetünk rajta családtagjainknak.


Praktikusan bevethető a rendszerezés, szortírozás megkönnyítésében a háztartás minden területén.


 


Ha táblafestékkel bekent cserépbe ültetjük a magokat, biztosan nem felejtjük el, milyen növény magja bújik meg a földben. Hasonlóan jól használhatók jelölőpálcaként a  táblafestékkel befestett kanalak is.Bögrékre, poharakra festve, majd krétával megírva, könnyen beazonosítható, hogy melyiket épp ki használja vagy hangulatunknak megfelelően mintákat is rajzolhatunk rá.
Tálcára, régi serpenyőre kenve jól használható, ötletes üzenőtáblát kapunk. Táblafesték helyett mágnesfestéket is használhatunk, így egy mágnestáblánk lesz, amire kisebb mágnesekkel papírra írt üzeneteket is felhelyezhetünk.Végül néhány ötlet a táblafesték nagyobb falfelületre való festéséhez: 

1 megjegyzés:

  1. Jó ötlet tényleg plafonra is, így még nem láttam. Egy pár ötlet még: http://www.festekes.hu/blog/a-praktikus-tablafestek/

    VálaszTörlés