2014. március 23., vasárnap

Textilvirág varrása
Pici Patyi, a Varázspor Facebook oldalának egyik kedves olvasója még februárban felhívta figyelmemet a saját maga által készített kincseire. Képei között többféle, textilből varrt virágra találtam. Ezek egy részét osztom meg ma veletek. Pici Patyi szeret varrogatni. Munkái nagy részét mások számára készíti, azoknak akiknek tetszenek a virágai, de nincs idejük, kézügyességük, 
vagy kedvük ehhez az elfoglaltsághoz.


A textil virágok készítésének, az alkotás örömén túl van még egy kedvező hatása. Ez az aprólékos munka - mint általában a hobbik - eltereli az ember gondolatait a napi problémákról, amolyan gondmulasztó hatása is van.


A virág elkészítéséhez 5db, egyforma méretű, négyzet alakú textildarabra van szükség. Ezeket átlósan négybe hajtjuk, majd az így kapott háromszög külső oldalát ívesen levágjuk. Az ív mentén összevarrjuk és cérna segítségével összehúzzuk a körcikket. A varrást a következő szirommal folytatva haladunk tovább.


A virág közepéhez egy kör alakú textildarabra van szükség. Ezt, a szirmokhoz hasonlóan körbevarrjuk, majd a cérnát meghúzva kissé összeráncoljuk, és kitömjük pl. vattával. Ezután a cérnát szorosan összehúzzuk, a bélésanyagot eligazítjuk és a virág közepét vagy hozzáférceljük a szirmokhoz, vagy ragasztópisztollyal rögzítjük.


Amennyiben kisebb virágot varrtuk, a közepét textillel bevont gombból is készíthetjük, de varrhatunk rá díszesebb gombot, vagy gyöngyöket is. Kinek mi van otthon, ill. mi tetszik. :)


Nagy örömömre szolgált, hogy bemutathattam Pici Patyi virágait. Remélem, idővel a többi munkáját is megismertethetem veletek.  


Boldogan közzéteszem a Te alkotásaidat is, ha szeretnéd megosztani másokkal. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése