2014. február 4., kedd

Teherautóból mobil ház

Ma egy nem szokványos házat nézünk meg, ugyanis ez a ház mobil. Egy teherautó átalakítása révén jött létre. A tervezés és az átalakítás munkálatai hosszú évekig eltartottak, de végül megszületett az a kerekeken guruló ház, ami tulajdonosa számára az álomlakást jelenti. 


Ez a lakássá átalakított teherautó jó példája annak, hogy gondos tervezéssel kis alapterületen is sok minden elfér a zsúfoltság nyomasztó érzése nélkül. Kívülről nézve talán nem gondolná az ember, hogy az autóban elfért egy fürdőszoba, konyha, étkező, nappali, hálószoba és egy kisebb hálófülke is.A hálófülke alatt egy víztartály kapott helyet. A teherautó tetejére napelemek kerültek, amik a lakás áramellátását biztosítják. Így egy villanybojler révén a lakóknak nem csak a hideg- de a melegvíz ellátása is megoldott.


A kocsi falát tulajdonosa vastagon szigetelte és belülről több helyen faburkolattal látta él, ami meleg és barátságos megjelenést biztosít. Még a beépített fa bútorzatot is ő maga készítette.

Ha rajtam múlott volna, csupán néhány apróságot csináltam volna másként és helyenként más anyagra esett volna a választásom. De ezeket most inkább nem sorolnám fel, inkább kihangsúlyozom a teherautó tulajdonosának kreativitását, asztalos és tervezői képességeit. Mindenképpen le a kalappal előtte.


Képek forrása: decoist.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése