2014. január 25., szombat

Koszorú aszalt almaszeletekkel
Már jócskán elteltek az ünnepek, így épp ideje volt, hogy lecseréljem az bejárati ajtót díszítő, papírtölcsérekből készített karácsonyi ajtódíszt.


Némi kutakodás után találtam a neten egy koszorút, amit aszalt almaszeletek felhasználásával készítettek el. Rögtön megtetszett és ezzel el is dőlt, hogy én is valami hasonlót készítek téli koszorúként az ajtóra.


Így hát felszeleteltem az almákat és míg azok a kandallón aszalódtak, körülnéztem a kincses dobozaimban és az udvaron alapanyagok után kutatva. Találtam egy hungarocell koszorút és néhány hungarocell golyót, amiket korábban a papírangyalkák elkészítéséhez használtam. A koszorúhoz felhasználtam továbbá natúr színű, vékony szálú raffiát és fehér fejű gombostűket az almaszeletek felrögzítéséhez. 


A kertben begyűjtöttem néhány borostyán levelet és négy rövid borbolya ágacskát. Szeretem ezt a díszcserjét. A borbolya apró, piros bogyói jól mutatnak a téli kertben és a madarak is szeretik. Szerintem koszorúk díszítéséhez is jól használható, bár néhány tűzpiros csipkebogyó is jól mutatna helyette - már, ha lenne itthon. :)


Aztán nekiálltam a koszorúm elkészítéséhez. Az almákat fehér fejű gombostűkkel rögzítettem az alaphoz aztán elrendeztem rajta a többi "hozzávalót" is. Az ötletet adó koszorún csillagánizs is van. Nagyon szerettem volna én is néhányat felragasztani az almás koszorúmra, de sajnos hiába kutattam utána az elmúlt napokban, egy boltban sem találtam. Most komolyan. Hol lehet nálunk ilyet  kapni? Ennyire hiánycikk ez a fűszernövény?


A hungarocell golyócskák tulajdonképp a csillagánizs helyett kerültek fel a koszorúra. Tegnap leesett az első hó, most már tényleg tél van. Így most azt mondom, hogy ezek a kis fehér gömböcskék a hógolyókat hivatottak szimbolizálni és ezért is téli ez a koszorú... :)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése