Oldalak

2013. december 2., hétfő

Téli koszorú ágakból




A tavaszi kerti metszés után eltettem a levágott aranyvessző és vörös som ágakat. Akkor még azt hittem, hogy begyújtós lesz belőlük, de ez végül másként alakult. Ősszel ezekből készítettem el a falevél formájú ajtódekorációt és most a fenti képen látható téli koszorút is. 


Az ágakat 10 cm hosszúságúra metszettem. Egy vastag kartonlapból 15 cm belső átmérőjű és 2 cm szélességű kört vágtam ki. A koszorú elkészítéséhez felhasználtam továbbá két tobozt, egy piros-zöld kockás szalagot és néhány parafa dugót. Az ágakat elrendeztem a kartonlapon és ragasztópisztollyal egymáshoz ill. a kartonhoz ragasztottam. A parafa dugókat kb. negyed órán át vízben áztattam, majd egy éles késsel négy felé vágtam. Miután megszáradtak, az ágakra ragasztottam őket.


Fényes lakkspray-vel lefújtam a koszorút és miután a lakk megszáradt, felkötöttem a koszorú akasztóját és a két tobozt. A kockás szalagot befűztem az ágak közé és masnit kötöttem.


Végül a koszorú a helyére került, felkötöttem a kertkapura. De most kicsit sajnálom kitenni az időjárás viszontagságainak, ezért nem garantálom, hogy sokáig ott is marad... :)


Most már nincs más hátra, mint megmutatni azt a képet, ami arra ösztönzött, hogy ezt a koszorút elkészítsem: Az alábbi képet a Praktika magazin Facebook oldalán találtam.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése