2013. december 7., szombat

Szalmacsillag készítés - Háromszög alapú csillagok
Ebben a részben megmutatom, hogyan készülnek a legegyszerűbb szalmacsillagok. Ezeknél egyszerűbb szerintem már nem is létezik. Barkácsszalma, kirakósablon, sablonlyukasztó, hímzőfonál és folyékony ragasztó szükséges az elkészítésükhöz.


Először kezdjük a fenti képen látható, háromszög formájú csillagokkal. A szalmát beáztatjuk (de ezeknél a csillagoknál nem vasaljuk!), 7 cm hosszúságúra vágjuk és az alábbi képen látható módon elrendezzük a legkisebb kirakósablonon. A helyes elrendezéshez segítség, ha a képen leszámolod a sablon pöckeit: 4 pöcök, a szalmák keresztezik egymást, újabb 4 pöcök, újra egy kereszteződés stb. :)


Miután elrendeztük a szalmaszálakat az első kép szerint, leszorítjuk és megkötjük őket a kereszteződéseknél. A szalmaszálak egyik találkozásánál hagyjuk hosszabbra a fonalat és kössünk belőle egy akasztót. A kötések helyére ragasszuk fel a sablonlyukasztóval kivágott mintát a csillag mindkét oldalán.


A nagyobb csillag elkészítése szinte tejesen megegyezik a fent bemutatott kicsiével. A szalmaszálak hossza ez esetben 14 cm és kirakásukhoz a legnagyobb méretű sablont használjuk.


Nézzük csak az első képet! 8 pöcök, majd egy kereszteződés, megint 8 pöcök és egy újabb kereszteződés stb. Ugye nem is nehéz. :) A kirakott háromszöget leszorítjuk, majd megkötjük a szalmaszálakat. Most készítsünk még egy ugyanilyen háromszöget!


A két háromszöget helyezzük a sablonra az első kép szerint. Segítségként számoljuk le a pöcköket. :) Ahol a két háromszög szárai találkoznak egymással, ragasztózzuk be az alsó csillagot (2. kép), tegyük rá a szorítót és miután a ragasztó megszáradt, ragasszuk fel a sablonlyukasztóval kivágott mintákat is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése