Oldalak

2013. november 26., kedd

Adventi naptár készítése filcből




Egy nagyszerű adventi kalendáriumot hoztam mára, amire a Lindt csokoládé honlapján bukkantam rá. Egyszerű, mégis mutatós és minimális varrási ismeretekkel is könnyen elkészíthető.



Az elkészítéséhez vastagabb filcanyagra és 24 db egyforma méretű kisebb pohárra vagy befőttes üvegre van szükség. Két "szalagot" kell a filcből kivágnunk, aminek méretét a következő módon számolhatjuk ki: Az üvegek kerületének felét megszorozzuk 24-el és az így kapott számhoz hozzáadunk még 1 cm-t. Ezzel megkapjuk a naptárunk kiszabandó hosszát. A szalagok magassága pedig a poharak ill. a befőttesüvegek magasságával lesz egyenlő. 




Ügyeljünk arra, hogy a naptárunk hátsó felét képező szalagra minden második rekesznél egy-egy fenyőt is szabjunk. A két szalagot varrjuk össze a széleken és a poharak kerületének felénél. 




 A kis rekeszekbe 
tegyük bele a poharakat és töltsük meg őket finomságokkalEzek után már csak annyi a dolgunk, hogy papírcsíkokat vágjunk, megszámozzuk és a pohárkákba helyezzük. 
Ha a fenyőink makrancosak és nem szeretnének szépen, egyenesen megállni, akkor a hátuljukra néhány öltéssel hurkapálcát varrhatunk támasztékként. 



 A már kiürített poharakba tehetünk egy-egy mécsest, így az ünnepek felé haladva az adventi naptárunk továbbra is mutatós dekoráció marad.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése