2013. október 29., kedd

Halloween-tök faragás nélkül
Anyukám kertjéből idén csupán egyetlen sütőtökhöz tudnék hozzájutni. Igen ám, de én szeretem a sült tököt... Most faragjam ki és a finom belseje menjen pocsékba? Ez a lehetőség egyáltalán nem tetszik... inkább kerestem olyan megoldásokat, amik lehetővé teszik, hogy Mindenszentek után a tök végül a sütőben landolhasson. 
Nézzük miket találtam:


A tököt körbetekerhetem gézzel, amire ragaszthatok két szemet, kivágok egy kis szájat és ezzel el is készült a múmia-tök.


Ez a pókos megoldás sem rossz. Fehér zsineggel körbetekerem a tököt, felerősítek rá néhány méretes műanyag pókot és kész is. 


Hát ehhez a megoldáshoz viszont már kell némi fonál, türelem és idő... de a végeredmény mind a natúr mind a melírozott fonállal jól mutat.


Ha van otthon némi könnyen hajlítható drót, akkor ezt a dekort sem vészes megcsinálni. A meghajlított minták végein a drótot úgy görbítették el, hogy az a tökbe beleszúrható legyen.A jó öreg csipkés függöny egy darabkájába vagy mintás harisnyába bújtatott tökök sem mutatnak rosszul.A tökbe szurkálhatunk rajzszegeket, ráerősíthetünk szekrényajtó zsanérokból készített pillangókat vagy egyszerűen a régi kulcsokat is felaggathatjuk rá. 
E két utóbbi lehetőség nekem eszembe nem jutott volna... :)


Lakásdekorációként már ismeretes módon akár kisebb szögeket is szúrhatunk a tökbe egy mintát követve, ami máris kirajzolódik, amint egy fonállal keresztül-kasul összekötjük a szegeket. 
Amennyiben a tök héjának csak a felső rétegét faragjuk meg, akkor is klassz dekorációt kapunk és még a tök húsa is érintetlen marad.


A tökbe szúrt csupasz, feketére festett ágak rájuk lógatott papír denevérekkel. 
Egyszerű, jól mutat, tetszik.


Ha további tökös ötleteket keresel, nézd meg a korábbi bejegyzésem: Tökfaragás...Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése