2013. augusztus 20., kedd

Régi ablakok új funkcióval
A régi ablakkeretek felújítás ill. minimális átalakítás után mutatós díszei lehetnek otthonunknak. 
Talán a legkézenfekvőbb lehetőség, hogy képkeret készüljön belőlük.


Az osztott ablakokban több fényképet elhelyezve egy falon függő fotóalbumot kapunk. A fényképeket tegyük két üveglap közé és a hátoldalukon kétoldalas ragasztóval rögzítsük a hátsó üveghez.


Az ablakkeretből üzenőtábla is készülhet. Ennek elkészítése sem nehezebb feladat. A méretre vágott hátlapot kenjük le táblafestékkel, száradás után rögzítsük hozzá az ablakkeretet és máris írhatjuk az üzeneteket.


Elkészítés tekintetében hasonló lehetőség, ha az ablakkeretből falitükröt készítünk. 


A végeredmény mutatós, bár a feng shui rajongóinak az osztott keretbe foglalt tükröket nem ajánlanám. A térrendezés ősi kínai művészete szerint ugyanis a felosztott tükör nem csak a benne látott teret, hanem a pozitív energiákat is feldarabolja. 


Nagyobb ablakból, esetleg nagy üvegfelülettel rendelkező ajtóból fogast is készíthetünk, amit tükörrel vagy - a képkeretnél leírtak szerint - fényképekkel díszíthetünk. 


Egy további egyszerű felhasználási lehetőség, ha a mennyezetről lelógatva térelválasztó funkciót adunk neki. Most pedig kukkantsunk ki a kertbe, mert itt is hasznát vehetjük a régi ablakkereteknek, akár a hajtatóláda fedeleként, akár virágtartó kerti díszként. Számomra a fenti képek tanulsága, hogy igazán kár lenne veszni hagyni a régi ablakkereteket.
 Egyetértesz?
Képek forrásai: 
Robyn Elich Pinterest oldala
coffeewiththemrs.com   2 megjegyzés:

 1. :) Felénk a melegágyas variáns a leggyakoribb, még nem dekorálnak ennyire merészen az emberek:), nekem a térelválasztós a kedvencem. Jó kis összeállítás.
  Üdv.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm. :) A térelválasztó nekem is tetszik, de leginkább a fényképes mozgat meg. El tudnék képzelni egy olyan térelválasztós variációt, mikor az üvegek közé mindkét oldalról fényképeket tesznek be (egymásnak háttal), vagy ami talán még egyedibb lenne: préselt virágokat.
   Örömmel üdvözöllek a Varázspor rendszeres olvasói között. :)

   Törlés