2013. május 24., péntek

Fakanál bábok - Boszorkány


A mai bejegyzés főszereplője a képen látható boszi, aki az üstje mellett felejtette a seprűjét és ezért most kicsit morcos is magára... :)
Kinga pedig megmutatja nekünk, hogy hogyan hívta életre.


A boszi elkészítéséhez szükség van egy szép új fakanálra, különböző színű barkácsfilcekre, akrilfestékekre, egy ecsetre, egy préselt papírgolyóra az orrához, zseníliadrótra a lábakhoz, vékony szálú rafiára a hajához.


A fejrészt testszínű-, a fakanál szárát fehér akrilfestékkel kenjük le. Ha az arca megszáradt, megfesthetjük a szemeit, piros alkoholos filccel pedig megrajzolhatjuk a száját. A préselt papírgolyó orrot rózsaszínre festjük, majd ha megszáradt, ragasztópisztollyal az arcra rögzítjük. 


Papírra megrajzoljuk a barkácsfilcből kivágandó részek szabásmintáját. 


A ruhából és a kezekből 2-2, a gallérból 1, a cipőből 4 darabot vágunk ki. A boszi lábaihoz 2 darab 6 cm hosszú rózsaszín zseníliadrótot használunk. A kalap felső részét egy negyedkörívből alakítjuk ki, majd rávarrjuk a lyukas körre, ami a kalap karimája lesz. A boszi ruhájára varrjunk fel néhány színes foltot, majd ragasszuk hozzá a kezeket. A fakanálra húzzuk fel a gallért, majd a nyak résznél ragasztópisztollyal rögzítsük a ruhát a fakanálhoz és ragasszuk egymáshoz a ruha első és hátsó felét is. Vékony szálú rafiából alakítsuk ki a kissé csapzott, narancssárga hajkoronát, ragasszuk a fejre, végül rögzítsük a kalapot is. 


Nézd meg Kinga fakanál bábjait és olvasd el a történetüket. 

A mai posztban bemutatott boszi elkészítéséhez ötletet adó kiadványok:Kinga szívesen vállalja a korábban már bemutatott - vagy akár egyedi kérés alapján is - filcfigurák ill. bábok elkészítését. 
Elérhetősége: birokin@hotmail.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése