2013. február 11., hétfő

Inspirációk Valentin napra


Egyre elterjedtebb és elfogadottabb szokás nálunk is Bálint napján megajándékozni párunkat, szeretteinket. Szerintem a legkedvesebb, legszemélyesebb ajándék amit magunk készítünk, legyen az bármilyen egyszerű, apró meglepetés is. Most az ötletgyűjtéshez szeretnék hozzájárulni ezzel a bejegyzéssel. 


Különösen kedves nekem ez a parafadugókból elkészített, képkeretbe foglalt szívecske. A részletes elkészítési útmutatót megtaláljátok Kristin honlapján. 
Talán meg is csinálom anyukámnak, de majd csak anyák napjára... ne áruljátok el neki. :)


Ennek a szívnek az elkészítéséhez jó sok, piros filcből kivágott körre van szükségünk és egy szív alakú tálra. Ez utóbbi hiányában vastag kartonlapból is kivághatunk egy szív alakú alapot, amire a képen látható módon felragasztjuk az összehajtogatott köröket. Ötletforrás: mycreativedeparture.comKét, színes kartonpapírból hajtogatott tölcsér alkotja ezeket a szív alakú tárolókat, amik épp elég nagyok ahhoz, hogy apró cukorkákkal töltsük fel őket. Hajtogatásának részletes leírását 
megtaláljátok Martha Stewart oldalán.Vágjunk ki különböző méretű szíveket más-más színű barkácsfilcből vagy egyéb, tartással rendelkező textilből. A rétegeket varrjuk egymásra és állítsuk össze a szív alakú táskát. Már csak egy színes szalagból megkötött akasztóra van szükség és fel is tölthetjük meglepivel. 
A kép forrása: stylisheve.com Kedves ajándék lehet egy szalvétatechnikával díszített dobozka is. Elkészítési útmutatóját megtalálhatod itt, a Varázsporon.Bár a Varázspor nem gasztroblog, most mégis kivételesen három olyan ötletet is bemutatok, ami szerintem kedves gesztus lehet és nem csak Valentin napján...


Valentin napi reggeli tojással, virslivel...


... délben pedig kedves apró meglepetés a levesben. 
Forrás: sophistimom.com


1 megjegyzés:

  1. A virslisnél mindig azon gondolkodtam, hogy miért nem lesz olyan mint a képen! Most rájöttem:)))) Nem az alját kell összetűzni, hanem a tetejénél:)) Így már sikerül:))))

    VálaszTörlés