2013. február 21., csütörtök

Filcfigurák - Cicák
Kinga legújabb barkácsfilcből készült munkái ezek az aranyos cicamicák.
Nézzük meg hogyan is készültek: 


A fekete cica alapötletét és sablonját az előző részben is megemlített Filccimborák című könyvben találta, viszont a testét már Kinga maga alakította ki. 
Első lépésként fekete filcből kiszabta a cica fejét, testét és a farkincáját, egy fehér alapon kék csíkos anyagból pedig a szemeit. Fehér hímzőfonallal kivarrta az arcocskát, felragasztotta a szemeket és a testre a farkat.


Majd a két kiszabott fejet ill. testet is összeillesztette, egymáshoz varrta, csupán egy kis rést hagyva amin keresztül egy pálcika segítségével vattával kitömte a testrészeket. Ez után már csak a fejet és a testet kellett összevarrnia. 


A pink cicus rendelésre készült. Kingát az egyik munkatársnője kérte meg arra, hogy készítsen neki egy olyan cicát, mint a fülbevalója. 
A munka első lépéseként a fülbevaló alapján Kinga papíron megrajzolta a cica alakját, nyakkendőjét és farkincáját, majd ezeket kiszabta filcből is. Az elejéhez ragasztotta a nyakkendőt aminek közepére felvarrt egy gombot, a hátuljához pedig felragasztotta a farkát.


Végül már csak a két felet kellett összevarrni és kitömni vattával. 


Kinga szívesen vállalja a korábban már bemutatott, vagy akár egyedi kérés alapján filcfigurák ill. bábok készítését is. 
Kinga elérhetősége: birokin@hotmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése