2013. január 25., péntek

Filcfigurák - Gorilla
Kinga pszichológusként dolgozik, de szabadidejében kikapcsolódásként, önmaga szórakoztatására többek között fakanálbábokat és filcfigurákat készít. Ez utóbbiak elkészítésében Nelly Pailloux: Filccimborák c. könyve (Arena kiadó 2000) van segítségére, de van olyan filcfigura, ami teljesen saját ötletként született és van olyan is, amit a Google képekből nyomtatott ki és alkotott meg. Hogy mire is lehet jó egy ilyen filcfigura? Készíthetünk belőlük kulcstartót, hűtőmágnest, kitűzőt, hajcsatot, babaágy fölé mobilt. De használhatjuk őket dekorációs anyagnak, kabalának esetleg fellógathatjuk a táskánkra is vagy bárhová.Kinga legújabb munkája ez a 6 cm nagyságú, sármos gorilla, aminek elkészítési módját most velünk is megosztja. A gorilla elkészítésének kellékei:
- sötétbarna, testszínű és egy kis darabka fehér barkácsfilcs
- ragasztó, olló, fekete hímzőfonál, varrótű
- vatta és egy fa pálcika a test vattával való kitöméséhez.


Első lépésként lerajzolta a gorillát, majd pauszpapírra átmásolta a testét, a fejét és a szemét.Barkácsfilcből kivágta az egyes testrészeket. Barnából kétszer a testet, testszínűből egyszer az arcát, fehérből pedig a szemét.Ez után ráragasztotta a szemet az arcra, majd kivarrta fekete fonallal az arcocskát.Az arcot ráragasztotta a testre, majd kivarrta a testet fekete fonallal.


Végül egymásra tette az elejét és hátát majd összevarrta. De mielőtt befejezte volna a varrást, egy fa pálcika segítségével kitömte vattával a gorillát.Remélem, a jövőben még sokat megmutathatok nektek Kinga munkáiból. 
A fakanál bábok leírását pedig már izgatottan várom. :)


Kinga szívesen vállalja a korábban már bemutatott, vagy akár egyedi kérés alapján filcfigurák ill. bábok készítését is. 
Kinga elérhetősége: birokin@hotmail.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése