2012. május 11., péntek

Gyöngyékszerek


Bernadettel a húga, Barbara szerettette meg a gyöngyfűzést. 

Blanka medál
Alkotásai kezdetben csak a saját gyűjteményét gyarapították, de mikor mások is meglátták rajta a gyönyörű ékszereket, megkérték, hogy készítsen nekik is. 


Elsősorban damilra fűzi a gyöngyöket, de készített már drótra horgolt nyakláncot és karkötőt is. 


Horgolt nyaklánc
A fenti képen látható horgolt nyakláncot a nagylánya ballagására csinálta. Az elkészítéséhez drót, horgolótű és gyöngyök kellenek. Bármilyen formájú gyöngyből vagy akár ásványokból is meg lehet horgolni.


Bordó tigrisbogyós garnitúra
De fűzni viszont legjobban a tigrisbogyókat szereti. Először megfűzi a bogyó mindkét felét, majd egy golyó kerül a közepébe és ezután lesz a két fél összeöltve.


Türkiz tigrisbogyós garnitúra
Kedvence ez a három türkiz színű golyó láncra fűzve.


A mintákat főként ingyenesen letölthető internet oldalakról szerzi be, de Barbarától is sokat kapott már. A fűzéshez általában Japán gyöngyöket használ Swarovski kristállyal kiegészítve. De már szemezget az ásványokkal és a kagylóhéj gyöngyökkel is.

Gyűrűk
Az alsó képen a Pandora nevű gyűrű, fent pedig Bernadett első önálló munkája a Kiwa gyűrű látható. 

Lótuszvirág karkötő
Minden kezdet nehéz és ebben a gyöngyfűzés sem kivétel. Bernadett első próbálkozásai még nehezen mentek, de nagy segítséget jelentettek számára a húga tanácsai.


Bár sok minta érthetően van leírva, lerajzolva, a bonyolultabbak közül azért akadnak még félbehagyott munkák, amik befejezése még várat magára.

Blanka medál
Annak ellenére, hogy ránézésre bonyolultnak tűnik, mégis egyszerűen és gyorsan megfűzhető a fenti képen látható Blanka névre hallgató medál. 
(Ez az én egyik személyes kedvencem)Bernadett ez úton szeretne köszönetet mondani Barbarának a türelméért amit eddig is és most is mutat, ha a nővérében bármilyen kérdés merül is fel egy-egy mintával kapcsolatban. Illetve a minták megalkotóinak, akik ezeknek a gyönyörűségeket képekben, rajzban, leírásban ingyenesen megosztják mindenkivel. 

Szerpentin nevű karkötő


Bozsér Bernadett gyöngyeit a facebook oldalán is megtekintheted.

Elérhetősége és általa ajánlott gyöngyfűző oldalak:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése