2012. április 20., péntek

Konyhasziget avagy sziget-konyhaA hagyományosnak tekinthető konyha típusok mellett megtalálható újabb irányzat, ami már szinte falat sem igényel a konyha kialakításához. 
Ebben az esetben a konyhát tulajdonképpen már maga a konyhasziget jelenti. Minden szükséges gépészet ebben kap helyet.


Fiamberti  konyha
A komplett konyha szigetszerűen egy tágas helyiség közepén áll, a konyhaszekrényekre már csak tárolóhelyként és a hűtő elrejtésére lehet szükség. 

Pedini konyha
Pendini konyha
Pedini kör-konyha
Végül pedig néhány extravagáns, mini sziget-konyha:Bármilyen hihetetlen, ez a mini konyha összecsukott állapotban csupán 1 m2 helyet foglal el! Mégis minden szükséges, alapvető gépészet megtalálható benne, mint a hűtő, a főzőlap, a sütő és még egy kevés tárolóhely is. 
Ez a rozsdamentes acél felületű sziget egy teljes konyhának is megfelel. Lehet rajta főzni, mosogatni, némi tárolóhellyel is rendelkezik, az étkezőpultja pedig visszatolható. 
A fenti képen a komplett konyha egy hengerben kapott helyet. A piros bútorzat a csempézett, félkör alapú burkolatban forgószínpad szerűen mozgatható. Így a konyhát mindig ahhoz a részéhez forgathatjuk, amelyiket épp használni kívánjuk. A munka végeztével pedig egyszerűen teljesen becsukjuk a hengert. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése