2012. február 4., szombat

A konyha elrendezése


A konyhánk elrendezési formája elsősorban a rendelkezésünkre álló tértől függ. 


Egysoros konyha esetében - mint a neve is mutatja - a bútorzat egy falon van végigfuttatva. A jól használható egysoros konyhához minimum 3m falfelület szükséges, lehetőleg minél hosszabb munkapulttal. 


Ha a konyhabútort egymással szemben, két sorban helyezzük el, akkor folyosó konyhát kapunk. Ez az egyik legjobb térkihasználású elrendezési forma. Arra kell ügyelnünk, hogy az egymással szemközt elhelyezett bútorzat között legalább 110-120cm távolság maradjon. 


Az L alakú konyha ideális elrendezésű, mert az ilyen konyhában folyamatosan szervezhető a munkafolyamat. Könnyen kialakítható benne étkezőpult, létrehozásához kevés falfelület is elegendő. (A pult egy része belóghat a térbe.)


Az U alakú konyha esetében még több hely jut tárolásra, előkészítésre, főzésre és tálalásra. Jól kihasználható, nagyobb a munkafelülete is. 


Ha az U alak egyik szára bekanyarodik, G alakú konyhát kapunk. A konyhában állva a bútorzat minden oldalról körülvesz bennünket. Ez a típus általában két oldalon pultszerű kialakítású, ahol étkezőhely és tároló is kialakítható. Végül még egy szép G alakú konyha.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése