2012. január 28., szombat

Konyhabútor tervezése



A konyhabútor megtervezésénél gondos körültekintésre van szükség. Tervezés során össze kell hangolni az igényeinket ,a legoptimálisabb helykihasználást, valamint a kényelmes és biztonságos használhatóságot.


A konyha sajnos gyakran igen kicsi, szűk helyiségben kap helyet. De használhatósága nem elsősorban a méretétől, hanem inkább a bútorok és konyhagépek elrendezésétől függ. 


Ideális esetben a bútorzat vízszintes és függőleges elrendezése épp úgy igazodik a konyha használójának igényeihez, mint a helyiség építészeti adottságaihoz. 


A jól megtervezett konyha könnyen tisztítható, a főzés során minden kézre áll és nem utolsó sorban mutatós, illik a ház többi helyiségéhez is.  


Ha a konyhabútor tervezés kellően körültekintő volt, akkor az sem jelenthet gondot, ha néhány év múlva a változó divat hatására új konyhára vágyunk. Ilyenkor elegendő csak az ajtófrontot lecserélnünk, a konyha váza (korpusza) megmaradhat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése