2012. január 31., kedd

Konyha típusokHogy milyen konyha típus mellett döntünk, azt elsősorban az ízlésünk, a divat, az életmódunk, és a rendelkezésünkre álló hely befolyásolja. Manapság az újonnan épített házakban amerikai konyhát divatos kialakítani. De ezen kívül is létezik néhány alternatíva.


A főzőkonyha például egy viszonylag nagyobb helyiség, amit ajtóval választunk le a ház többi részétől. Olyanoknak lehet megfelelő, akik nagyobb konyhára vágynak, szeretnek sok időt tölteni itt, akár egymagukban is. 


Ehhez hasonló az étkezőkonyha, ahol a konyhában kap helyet a családi étkezőasztal is. Ennél a konyhatípusnál ügyelni kell arra, hogy elegendő hely maradjon a konyhabútor és a székek között a biztonságos és kényelmes közlekedésre.


Sokan lakunk társasházakban. Ezekben a lakásokban általában sajnos csak nagyon kicsi alapterületű főzőfülkénk lehet. A kevés rendelkezésre álló hely miatt itt van leginkább szükség a jól átgondolt tervezésre, a praktikus, helytakarékos, ötletes megoldásokra. Ha nem főzünk minden nap, ha nem nagy a család, akkor talán nincs is nagyobb konyhára szükség. 


Van még egy konyhatípus, amivel elsősorban nyaralókban, munkahelyeken szoktunk találkozni. Ez az ún. teakonyha. Valójában csak reggeli, tea, kávé elkészítésére, ételmelegítésre alkalmas.  Azoknak lehet válaszható alternatíva, akiknek a főzés a félkész ételek elkészítését jelenti. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése