2012. január 10., kedd

Apró fürdőszoba

Ezt a munkámat is a Mi Otthonunk pályázatára 
készítettem még 2011 tavaszán.
Zsuzsa kért segítséget a magazintól 
az apró fürdőszobájával kapcsolatban.


Zsuzsa pályázata:
Párommal nemrég költöztünk be új, közös otthonunkba, és bár elég jól állunk a csinosítgatással, a fürdőszoba berendezését mindig halogatjuk, mert nem igazán tudjuk, hogyan érhetnénk el a célunkat. A célunk az, hogy egy egyszerű, „tiszta” fürdőszobánk legyen, ahol helyet kaphatnak a törölközők és ahol eltüntethetjük szem elől a sok kozmetikumot, a hajszárítót, a mosáshoz szükséges nagy flakonokban sorakozó öblítőt, mosószert. Most igyekeztünk műanyag dobozokba zsúfolni mindent, de ez nem túl praktikus és nem is szép módja a tárolásnak. Most egy rattan szennyestárolónk van, amit szintén lecserélnénk.
A szűkös keretek miatt nem vásároltuk meg a kezdetek kezdetén a díszcsíkot, ami tulajdonképpen összefogná a burkolat színeit. A Zalakerámia kínálatából származnak a csempék, a járólap, és innen választottuk ki az ehhez passzoló bordűrt is. A fantázianeve: Gelato SZ-4001.
A lakásban a fehér szín dominál, a tükör és a kádkilépő kivételével ebbe a helyiségbe is fehér bútorokat képzelünk el. Le szeretnénk cserélni a mosdókagylót is, talán lehetne szögletes.
Ha nem nagy kérés, két tervet is szeretnénk látni. Egyrészt egy olyat, amely méretre szabott bútorokkal születik meg, és jó lenne, ha esetleg olyat is, amelyet a bizonyos nagy svéd bútoráruház (IKEA) választékából állítanának össze, készen megvásárolható elemekkel.
Üdvözlettel:  Zsuzsa, Budapest

 A fenti levelet elolvasva az alábbi tervet készítettem el:

Kedves Zsuzsa

Leveledben kérted, hogy készítsünk IKEA bútorokkal is berendezési tervet a fürdőszobádhoz. Erre a változatra az én elképzelésem a következő:


Az IKEA fürdőszobabútor kínálatából a LILLANGEN sorozat mellett döntöttem, mert igen nagy az elemválasztéka, több színben is megvásárolható, jól kombinálható bútorokból áll.
Tervem elkészítése során igyekeztem a lehető legtöbb tárolóhelyet biztosítani anélkül, hogy túlzsúfolttá válna az amúgy sem nagy helyiség. Így lehetőséged nyílik arra, hogy a fürdőszobai apróságokat, törülközőket a szekrényekbe rejtsd.
A WC fölé két 21cm mély, fehér faliszekrény került. Ezekben tárolhatod pl. a tartalék WC papírokat, tisztítószereket stb.
Ugyanekkora a mosógép feletti két üvegajtós szekrényke is, amik nagyon jól megfelelnek azon fürdőszobai kellékek tárolására, amik nem kellenek naponta, amikből esetleg egyszerre többet is vettél.
A kád mellett egy magas, üvegajtós szekrényt láthatsz. Ebben szépen összehajtogatva elférnek akár a törülközők is. E mellé a falra két polc került. A kád mellé helyeztem át az ASKER fali sínt. Így fürdéskor és zuhanyzáskor is könnyen hozzáférhető a tusfürdő és a sampon.
A régi tükröt lecseréltem, hogy további tárolóhelyet nyerjek a mindennap használatos apróságoknak, kozmetikumoknak. Ez a tükrös szekrény és az alatta lévő mosdószekrény nyír színű. Így harmonizálnak a meglévő szennyeskosárral és kádkilépővel.
Persze ezek is megvásárolhatóak fehér színben is. 
Az igazat megvallva, sehol sem találtam olyan fehér színű szennyestartót, ami elférne a fürdőben. Ezért döntöttem a régi megtartása mellett és hangoltam hozzá néhány bútor színét.
A mosdótál viszont szögletes, épp ahogy szeretted volna.
A mosdószekrény ajtós részében rejtheted el szem elől a mosószert és az öblítőt.
A rajz elkészültével úgy éreztem, hogy hiányoznak a színek a falakról. 
Valóban feldobná az összképet az általatok választott csempecsalád egyik bordűrje. 
Talán ez még utólag is megoldható, érdemes lenne elgondolkodni rajta.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése