2012. január 14., szombat

Amerikai konyhaRohanó, modern világunkban egyre kevesebb időnk jut azokra, akik a legfontosabbak a számunkra. Ma már a családi élet a legtöbb esetben nem a konyha melege mellett zajlik, így az a háziasszony aki sok időt tölt a konyhában, kirekesztve érezheti magát a család életéből. Erre a problémára adhat jó megoldást az amerikai stílusú konyha, ami praktikus lehet akkor is, ha kicsi gyermekeink vannak, mert míg a gyerekek a nappaliban játszanak, édesanyjuk a konyhai feladatai mellett is szemmel tarthatja őket. 


Ez a ma nagyon divatos konyha típus tágas tér kialakítását teszi lehetővé, mivel a konyha egy légtérben helyezkedik el az étkezővel és a nappalival. Épp úgy illik a minimalista, a modern, mint a klasszikus és a mediterrán stílushoz is. Fontos azonban a konyhabútor stílusát, színvilágát összehangolni a helyiség többi részének berendezésével.


A konyhát gyakran étkezőpult vagy konyhasziget választja el a nappalitól ill. az étkezőtől. A reggeliző pult kevesebb helyet foglal el, általában tárolószekrény helyezkedik el alatta és a konyhabútor folytatását képezi.


Ezzel szemben a konyhasziget nagyobb helyet igényel, mivel - amint a neve is mutatja- kényelmesen körbejárhatónak kell lennie. Bármit elhelyezhetünk benne, nem csak szekrényeket. Helyet kaphat itt a mosogató, a mosogatógép, a sütő vagy a főzőlap is, akár egy reggelizőpulttal kombinálva. 


Akiknek ellenszenves ez a konyha típus
azok általában két okot szoktak felhozni az amerikai konyha ellen: 
1. Messziről látszik a főzés során keletkezett rumli, a mosatlan edények, tányérok. 
Megoldás: Átgondolt bútortervezés, pl. megmagasított étkezőpult, 
ami takarást képez a konyhapultra.  
2. Az egész lakásban terjeng az ételszag.
Megoldás: Nagy teljesítményű, lehetőleg külső motoros (a kisebb zaj miatt is) páraelszívó, peremelszívással (réselszívással).
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése