2011. november 30., szerda

Papírcsillagok

Ezeket a papírcsillagokat nagyon egyszerű megcsinálni és szimpla fehér fénymásolópapírból elkészítve is nagyon jól mutatnak. 
Az alapötletet nem csak a papír színével, 
hanem a bevágások mennyiségével is variálhatjuk.


 Fényes papírból hajtogatva kifejezetten ünnepélyes hangulatot varázsolhatunk az ablakokba. 
Nagyon szép végeredményt kapunk,
ha mindkét oldalán más-más színű papírt használunk.


Játszhatunk a csillag méretével, vagy készíthetünk
 6, de  akár csak  5 ággal rendelkezőt is.


Ha a képek alapján te is kedvet kaptál egy kis barkácsolásra,
akkor az alábbi linkre kattintva ellesheted 
a csillagok elkészítésének fortélyait:


Amennyiben problémát okoz a német nyelvű leírás, görgess lejjebb, mert a hozzászólásoknál olvasói kérésre az elkészítés magyarázata magyarul is olvasható.

2 megjegyzés:

  1. Szépek a csillagok. Meg fogom csinálni :) Leírhatnád a lépéseket magyarul, mert a linken csk németül van, és a képekből nem minden volt elsőre egyértelmű. Köszi az ötletet! Szabi

    VálaszTörlés
  2. OK. Akkor röviden leírom, hogy én hogyan is csináltam. Kell 2 db A4-es lap. Ezekből kivágsz 6 db 10,5cm x 10,5cm-es négyzetet. Ebből hajtasz egy 3szöget, aztán ezt is félbehajtod. Az átfogótól kezdve 9mm-enként rajzolj apró pöttyöket a derékszögig. Ilyen távolságonként fogjuk felvágni a 3szöget. A vagdosást a 3szögnek attól az befogójától kezdjük, ahol széthajtható. (3. kép) A hajtásél előtt néhány mm-el hagyjuk abba a vágást. Én a 3szög csúcsát teljesen levágtam. Így mikor széthajtottam, középen egy pici 4zet alakú lyuk maradt. Belülről kifelé haladva minden 2. szeletkét a vele szemben lévőhöz ragasztjuk stiftes ragasztóval. (6. kép) Aztán megfordítjuk és a maradékot a másik oldalon is ugyanígy összeragasztjuk.(9. kép) Ha ezt megcsináltuk mind a 6 négyzettel, akkor már csak össze kell állítani a csillagot. A 11. és 12. képen azt látod, hogy hol kell még összeragasztani a különálló elemeket. Ennyi. Jó barkácsolást! Majd írd meg, hogy milyen lett!

    VálaszTörlés